NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Programa Creixem


De què es tracta?

El programa Creixem  és una proposta socio educativa integral dirigit a ajudar als pares i mares en el suport de la criança dels seus fills i filles. El  Creixem és un programa de sensibilització i prevenció en conductes de risc social que coordina i porta a terme el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt.

El Creixem  fa un abordatge amb les  famílies  utilitzant els criteris definits en el model d' ecologia social (Kumpfer i Turner,1990-1991), que postula que quan una família estableix uns vincles afectius i comunicatius correctes  afavoreix que els menors, adolescents o joves tinguin una millor elecció dels amics i del seu entorn, que, durant l' etapa adolescent és un element fonamental  per prevenir les conductes de risc social.

La intervenció educativa que proposa el Creixem considera les aportacions del model de desenvolupament socials de Catalano i Hawkins(1996). En línia a aquest model es posa atenció en l' anàlisi i la intervenció sobre els factors de risc i de protecció oferint oportunitats de socialització positiva que ajudi a millorar la vinculació afectiva i comunicativa amb la família.
Com funciona?


 1. Sensibilització   

Xerrades adreçades a les famílies que portem a terme a escoles e instituts, treballem  la criança positiva per millorar la comunicació familiar i establir unes diinamiques familiars positives, ajudant als pares i mares a  establir unes normes i límits adients a les edats dels fills i filles i als alumnes a prevenir i estar informat d' algunes situacions de risc social.

Xerrades  per alumnes en els instituts d' ensenyament.  Les xerrades van dirigides a alumnes d’ ESO i Batxillerat. Es portaran a terme amb els grups classe. Cada centre triarà  els temes que considerin més necessaris.
                   Quines temàtiques tractem?
                   Xerrada 1 - Els tòxics. Les addiccions i les conductes de risc
                   Xerrada 2 - L’ assetjament escolar. Jo a això no jugo.
                   Xerrada 3 - No em ratllis... La comunicació a la família durant
                                      l'adolescència.
                   Xerrada 4 - Les pantalles i les xarxes socials. Ús o abús?

2.    Prevenció 

Suport Familiar per l' abordatge de les drogodependències  i altres conductes de risc social en els adolescents i joves.Qui hi pot accedir?

Els professionals dels Serveis Socials.
Els tècnics municipals de cada població
Els  professionals d'ensenyament.
Les pròpies famílies

Per establir un treball socio educatiu  amb  famílies amb fills o filles entre 9 i 18 anys que presentin algun factor de risc social  relacionat amb:

El consum de tòxics.
Comportaments agressius  a la família.
Conductes violentes  cap al mobiliari urbà.
Conductes additives a les pantalles que afectin  a vida diària dels adolescents.

És necessari que la família del menor o jove signi el document de derivació per poder participar del programa.

On em puc adreçar?

Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
C/ Riera de Mus, núm. 1-A
17003 Girona. T. 972201962.

Mitjançant un correu electrònic a : dispositiu@cbs.cat


Enllaços

-----------------------------------