NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Consell Consultiu de la Gent Gran del Gironès


El Consell Consultiu de la Gent Gran del Gironès crea l’espai de trobada entre casals i associacions per fomentar l’envelliment actiu
Amb motiu de l’any europeu de l’envelliment actiu i de la solidaritat intergeneracional, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Gironès crea un espai de trobada conjunta entre els casals i les associacions de gent gran, amb l’objectiu de tractar temes d’interès, intercanviar impressions i proposar accions conjuntes, relacionades amb foment de l’envelliment actiu. Precisament, en la primera de les reunions (celebrada el passat divendres, 16 de març, a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Gironès) es va comptar amb l’assistència de 36 participants de casals i associacions de gent gran de la comarca del Gironès i va servir per proposar activitats conjuntes i acostar a la gent gran al món de la tecnologia i la informació.
El Consell Consultiu de la Gent Gran del Gironès és l’òrgan de participació i consulta de tots els usuaris i entitats de serveis socials que treballen en l’àmbit de la gent gran, adscrit al Consell Comarcal. El president del Consell Consultiu i Conseller responsable de Serveis Socials del Consell Comarcal del Gironès, Mateu Parera-Nieto ha insistit en “el ferm compromís en donar continuïtat, durant l’any 2012, a les actuacions que ha costat molt consolidar, des de fa anys, i que fomenten l’envelliment actiu a tots els municipis petits del Gironès. Continuarem donant suport als casals i associacions i municipis que, amb pocs mitjans, s’esforcen molt en organitzar activitats que permeten una vida activa de la gent gran als pobles". Així mateix, Parera-Nieto ha subratllat que "Actualment, la gent gran és un actiu de la societat que té molt que aportar i que cal potenciar en benefici de tothom"
Dins del programa de foment de l’envelliment actiu del Gironès, l’any 2011 el Consell Consultiu de la Gent Gran conjuntament amb el Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt van organitzar 18 Tallers de Memòria a 15 municipis del Gironès (amb un total de 220 participants) i les sessions de “Cinema a Debaten les quals hi van participar 1720 persones, entre d’altres activitats.
La voluntat de cares als propers anys és ampliar l’oferta d’activitats, a través d’un programa més compartit i relacional entre els casals i associacions de la comarca, que permetin la participació de qualsevol persona del Gironès en les activitats que s’organitzen arreu dels municipis, a fi d’optimitzar, diversificar opcions i ampliar la xarxa relacional entre persones amb afinitats comunes. Sortides per l’entorn, caminades saludables, tallers de manualitats, labors, manteniment de la salut física, tornejos de petanca, tallers de memòria, celebracions de festes tradicionals, ball, són les activitats que actualment s’organitzen i que garanteixen uns espais de trobada entre gent gran als pobles i es valoren molt importants per a sentir-se actius i relacionar-se amb altres persones amb qui compartir aficions i interessos.
Amb aquest objectiu, aquest mes de març va organitzar-se la primera de les trobades amb 36 representants de diferents casals i associacions, dels municipis de Bescanó, Madremanya, Bordils, Quart, Celrà, Sant Gregori, Vilablareix, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva, Salt i Girona. La trobada va finalitzar amb el compromís dels assistents a estudiar les activitats i fórmules que facin possible aquesta oferta més compartida.

Enllaços

-----------------------------------