NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Dipsalut col·labora amb Càritas Diocesana de Girona per abastir els centres de distribució d’aliments


Dipsalut i Càritas Diocesana de Girona han signat el dia 15 d’octubre un nou acord de col·laboració pel qual l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona contribuirà a abastir els centres de distribució d’aliments de les comarques gironines. L’acte s’ha dut a terme al Centre de Distribució d’Aliments de Salt i ha comptat amb el president de la Diputació de Girona, de Dipsalut i alcalde de Salt, Jaume Torramadé i el secretari general de Càritas Diocesana de Girona, Martí Batllori.


Càritas i el Banc dels Aliments havien constatat que en les donacions de particulars i d’empreses sovint hi mancaven determinats productes bàsics per mantenir una dieta saludable, prevenir malalties i gaudir d’un bon estat de salut. Per compensar aquestes mancances i garantir unes cistelles equilibrades als usuaris dels centres de distribució d’aliments, Dipsalut aportarà 40.000 euros pel que queda de 2012 i pel proper 2013.

 
Tal com ha explicat el president de la Diputació de Girona i de Dipsalut, Jaume Torramadé, la col·laboració amb Càritas també implica que es continuïn duent a terme els tallers de formació, on es busca capacitar els beneficiaris de l’ajuda per tal que guanyin autonomia i per ajudar-los a trobar solucions a la seva situació. Els cursos també serveixen per crear espais de trobada i d’ajuda mútua, per donar feina (en els mateixos centres de distribució d’aliments) a persones en risc d’exclusió social i per transmetre pautes bàsiques per poder mantenir uns hàbits de vida saludables amb un pressupost mínim.

El secretari general de Càritas Diocesana de Girona, Martí Batllori, ha recordat que els centres de distribució d’aliments necessiten cada dia més menjar per tal de poder donar resposta al nombre creixent d’usuaris. L’any passat, els centres de les comarques gironines van atendre al voltant de 5.000 famílies.
 
Autor de la notícia: DIPSALUT

Enllaços

-----------------------------------