NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Consorci organitza actes per dir NO a la violència envers les dones

 
Amb motiu de la commemoració del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el proper diumenge 25 de novembre, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha organitzat un conjunt d’actes amb l’objectiu de conscienciar sobre l’eradicació d’aquesta problemàtica i, al mateix temps, donar conèixer la tasca que està realitzant el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD Gironès-Salt).

 
En primer lloc, del 26 al 30 de novembre a l’Hotel d’Entitats, a l’edifici de les Bernardes de Salt, es podrà visitar l’exposició “Violència Masclista en la parella: Desmuntem mites”, una mostra itinerant de l’Institut Català de les Dones que té com a objectiu transformar els mites i creences, i avançar vers a unes relacions lliures violència masclista. L’exposició serà complementada amb una xerrada sota el títol “Mites al voltant de la violència masclista” a càrrec de Maria Martin, treballadora social del SIAD Gironès-Salt, que tindrà lloc el dimarts, 27 de novembre a les 19 hores, a la Sala d’Actes de l’Hotel d’Entitats de Salt.
 
Finalment, i com a clausura, s’ha organitzat pel divendres, 30 de novembre, una Jornada Técnica de Formació adreça a professionals de diferents àmbits del Gironès que atenen dones amb aquesta problemàtica, sota el títol “Nens i nenes que pateixen violència masclista en la seva família: com facilitar la detecció i primera acollida d’aquests i les seves mares”. La Jornada anirà a càrrec de Raúl Lizana, psicòleg, terapeuta, supervisor d’equips i formador especialitzat en violència de gènere a la parella, i es realitzarà de 9.30 a 14:00 hores a l’Auditori de la Coma Cros de Salt. 
 
El Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt estableix com a una de les seves prioritats desenvolupar accions amb l’objectiu de fer visible la situació de les dones, sensibilitzar la població, prevenir la violència i treballar amb les víctimes. En aquesta línia, el Consorci ofereix un Servei d’Informació i Atenció a les Dones amb l’objectiu de donar eines que contribueixin a l’augment de la seva protecció, seguretat i apoderament.
 
En quant a dades, des de gener del 2012 fins ara, han estat ateses pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona Gironès-Salt un total de 265 dones. D’aquestes, 119 dones es trobaven en situació de violència masclista, de les quals 72 dones són de Salt i la resta, 47 dones, són de municipis del Gironès, exceptuant la ciutat de Girona.

Enllaços

-----------------------------------