NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Taller de pares a Salt


Uns 300 pares de Salt fan tallers per a poder ajudar els seus amb l’escola

Notícia publicada al Punt Avui el 24/12/2012Uns 300 pares i mares de Salt han participat fins ara en els tallers organitzats a les escoles a fi d'adquirir competències per poder ajudar els seus fills al llarg dels seus itineraris educatius.
 
En els tallers, que es desenvolupen tant en escoles com en instituts del municipi, han col·laborat una trentena de voluntaris, així com algunes de les persones inscrites als tallers. Aquesta participació de voluntariat ha permès, segons el consistori, desenvolupar els tallers amb un cost econòmic “molt petit però amb la possibilitat de generar un gran impacte socioeducatiu a Salt”. ”El programa es diu Xarxa de tallers amb famílies, i el propòsit principal és generar un acostament i més confiança i cooperació entre els centres educatius i els pares dels alumnes, a fi de repercutir positivament en la formació dels joves de manera específica, i en tota la comunitat educativa de manera genèrica.
 
En el programa s'han creat disset espais diferents de formació i convivència. Deu d'aquests espais s'engloben sota el títol Parlem, projecte orientat a millorar el català parlat de pares i mares, a través de la pràctica i la conversa. Quatre espais, dins el projecte Cliquem, tenen per objectiu treballar les competències en l'ús dels ordinadors. Finalment, hi ha hagut tres Creem, l'objectiu dels quals és fer manualitats i estimular la creativitat.
 
 
Beneficis comunitaris
 
Es parteix de la base que és en el si les famílies on es pot generar l'impacte “més significatiu” en l'itinerari educatiu i vital dels joves, i que poden determinar l'èxit en la seva formació, tant des d'un punt de vista emocional, millorar el nivell de competències parentals, com des d'un vessant funcional, depenent del nivell formatiu dels progenitors.
 
A més dels beneficis directes per als joves, s'espera que el programa tingui una incidència en la millora de la convivència i la cohesió social entre els ciutadans del municipi, d'orígens territorials i culturals molt diversos.
 
El programa es gestiona de manera transversal des de diverses administracions i entitats. En formen part el Departament d'Ensenyament, les àrees d'ensenyament, integració i convivència i serveis socials de l'Ajuntament de Salt, i entitats com el Casal dels Infants, fundació SER.GI, GRAMC, Plataforma educativa, les AMPA i les pròpies escoles.
 
 

Enllaços

-----------------------------------