NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han organitzat un conjunt d’activitats amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a la Eliminació de la Violència envers les Dones. Enguany s’ha volgut posar èmfasi a la prevenció, és per això, que les diferents activitats estan adreçades fonamentalment a infants, adolescents i joves del municipi de Salt.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones SIAD de Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha organitzat, amb la col·laboració de les àrees d’Integració i Convivència i de Joventut de l’Ajuntament de Salt, un conjunt d’activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Enguany s’hi ha posat èmfasi a la prevenció. És per això, que totes les activitats estan adreçades a infants, adolescents i joves del municipi de Salt. En aquest sentit, es creu fonamental iniciar la sensibilització des d’edats molt primerenques perquè, amb les eines adequades, aprenguin a construir relacions afectives sanes. Això és imprescindible si es vol construir un futur sense violència de gènere.
 
Aquest any el llaç lila, que simbolitza el compromís social en la lluita contra la violència masclista, estarà dissenyat i fet pels nens i nenes de Salt a través del taller Cors amb missatge que es portarà a terme en el marc del Programa JUGUEM. L’activitat es portarà a terme els dies 20 i 25 de novembre a diferents places del municipi. Els llaços que facin els nenes i nenes es penjaran a la façana de l'Ajuntament de Salt el dilluns 25 de novembre, ii s'exhibiran durant tota la setmana.
 
D'altra banda, el dilluns 18 i el dimarts 26 de novembre es realitzaran tardes de jocs no sexistes amb els infants del Centre Obert Infantil de Salt i del programa JUGUEM en els patis d'algunes de les escoles de la ciutat.
 
Conjuntament amb l’Associació Identitats, s’ha organitzat pels adolescents i joves del municipi, la representació de l'obra És de Conya? de la companyia de teatre NUS. L'espectacle compta amb el suport del Institut Català de la Dona i tindrà lloc el dia 22 de novembre a les 13 hores a l'Auditori de la Coma Cros de Salt. L'obra aborda la temàtica de la violència de gènere, però també parla d’un món més proper, el dels sentiments, i mostra de prop la fràgil línia que separa les relacions desiguals de les relacions sanes. Està especialment adreçada a un públic adolescent, perquè és de vital importància tractar la violència de gènere amb els qui comencen a entrar en el món de la parella. 
 
Aquí podeu veure i descarregar el MANIFEST
Aquí podeu veure i descarregar el PROGRAMA DE MÀ

 

Enllaços

-----------------------------------