NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Taller a Salt de violència masclista per entitats i associacions

Un total de 12 dones varen participar dijous, dia 12 de desembre de 2013, en un taller sobre violència masclista a Salt adreçat a representants d’entitats i associacions, usuàries i recursos del municipi. El taller, organitzat pel SIAD Gironès-Salt amb col·laboració de l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, compta amb el suport de l’ Institut Català de les Dones. L’objectiu és que les dones que formen part del teixit associatiu de Salt tinguin eines per acompanyar a dones que es trobin en una situació de violència masclista, i donar suport i informació dels recursos existents.
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt va organitzar, amb la col·laboració de l'Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt un taller sobre violència masclista adreçat a dones de Salt, membres d'entitats i associacions i usuàries de serveis i recursos del municipi. El taller que es va portar a terme el dijous, dia 12 de desembre de 2013, a les dependències dels Serveis Bàsics d’Atenció de Salt i va comptar amb l’assistència de 12 dones. La iniciativa ha sigut la primera d'una sèrie de sessions de formació sobre violència masclista promogudes per l'Institut Català de les Dones, l'ICD, i dirigides a membres d'entitats de dones de les comarques de Girona. És per això, que en aquesta primera sessió es va comptar amb l’assistència Josefina Surina, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Girona.
 
El taller, impartit per l'Associació Identitats, es va basar en la participació, l'intercanvi i la reflexió entre les assistents, amb l'objectiu de potenciar actituds crítiques i generadores d’eines per prevenir la Violència Masclista. I és que, l’objectiu d'aquest cicle formatiu és que les dones que formen part del teixit associatiu puguin tenir més eines per acompanyar altres dones que es troben travessant situacions de violència masclista i s’adrecen a les entitats de dones per trobar-hi suport i informació.
 
Les associacions de dones, malgrat no es dediquin a atendre situacions de violència masclista i tinguin una activitat més dirigida a la dinamització comunitària són, en molts casos, els referents de les dones de la seva localitat quan donen el primer pas per sortir d’una situació de violència masclista. 

Enllaços

-----------------------------------