NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt

El Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt, des de la seva fundació, no ha deixat de créixer en nombre de participants a les xerrades, activitats i sortides que s’han organitzat, passant dels 5.149 el 2009 als 10.629 participants durant el 2013. L’equipament, gestionat per l’Ajuntament de Salt amb el suport del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, forma part d’un projecte innovador a Salt dirigit a promoure l’envelliment actiu i la prevenció a la dependència. El fet que s’hagi consolidat com a centre de referència en la gestió d’activitats adreçades a la gent gran, ha fet que per aquest 2014 es programin noves activitats als matins, com són un taller de dansa i un taller de gimnàstica xinesa, i que es mantingui com a punt d’informació per a l’orientació i/o assessorament dels recursos municipals adreçats a aquest col·lectiu. 

Amb el Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt, l’Ajuntament de Salt ofereix un espai físic de trobada de propostes interessants i atractives per aquest col·lectiu, amb l’objectiu de promoure l’envelliment actiu i la prevenció de la dependència, amb la participació directa de la gent gran de Salt. El Centre també promou campanyes de dinamització, sensibilització i prevenció; així com xerrades encaminades a potenciar els hàbits saludables, les relacions intergeneracionals i aspectes d’interès comunitari. Com a equipament municipal, també serveix per a potenciar i donar suport a les associacions, entitats i projectes que treballen amb la gent gran, i presta una atenció integral en quan informació, assessorament, orientació i gestió de recursos del municipi.
 
 
Actualment, el centre compta amb 531 persones inscrites, que duplica les 275 persones inscrites el 2009. Entre les activitats que es porten a terme n’hi ha que han quedat com a fixes, com són el taller de fisioteràpia, les caminades saludables, el taller de memòria i un taller d’alfabetització, entre d’altres. Pel que fa a les exposicions i xerrades s’organitzen amb la voluntat d’informar i sensibilitzar sobre diversos temes d’interès per a la gent gran (com són les mesures per afrontar onades de fred o bé de calor, les cures per les picades del mosquit tigre, els consells de seguretat en la via pública, la informació sobre malalties com l’Alzheimer, entre d’altres). Es programen també activitats per a potenciar els hàbits saludables amb un taller de fisioteràpia, caminades i un parc de salut dins les instal·lacions del Centre. Finalment, i amb l’objectiu de generar relacions intergeneracionals, s’ha participat en la confecció de l’hort urbà a l’Escola de Primària el Pla de Salt. Amb tot això, durant aquest any 2013 han passat Centre de Recursos de la Gent Gran unes 10.629 persones, el que representa tot un èxit de participació en les activitats organitzades i consolida el Centre com un equipament de referència.
 
Per aquest 2014, el Centre inclou com a novetat incrementar les activitats realitzades pels matins, amb l’organització d’un taller de dansa, un taller de gimnàstica xinesa i un nou taller de memòria. Enguany, també com a novetat, s’inclourà un taller d’astronomia i es mirarà de augmentar la col·laboració per activar els horts urbans en les diferents escoles de Salt.
 
Per altra banda, el Centre de Recursos per a la Gent Gran de Salt ha estat escollit per albergar una de les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència que hi ha a la demarcació de Girona. I és que l’Ajuntament de Salt té subscrit un conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per tal que, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, es porti a terme el desenvolupament del Servei Local de Teleassistència Domiciliària en el nostres territori. Un servei que a Salt compta amb 290 aparells actius, per tal que persones que viuen soles i amb un nivell d’autonomia limitat comptin amb aquest servei tecnològic d’atenció permanent. La Unitat Mòbil ubicada al Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt, cobreix a la vegada els municipis del la comarca del Gironès i La Selva.
 
 
Les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència operen les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any a través de vehicles adaptats i habilitats per a l'orografia del territori. Les unitats mòbils atenen les emergències de manera més ràpida, i és que els cotxes estan equipats amb material sanitari de primers auxilis, eines per fer petites reparacions i les claus custodiades de les llars. 
 

Enllaços

-----------------------------------