NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Consorci ofereix formació en el tractament psicològic del trauma

Una cinquantena de persones varen assistir divendres, 31 de gener de 2014, a la conferència “Trauma psicològic: un fenomen fisiològic amb conseqüències psicològiques” organitzada pel Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. La xerrada, que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital Santa Caterina de Salt, va ser impartida per Mario Salvador, psicòleg especialista en psicoteràpia integrativa. La conferència va ser el tret de sortida a un conjunt d’activitats formatives organitzades pel Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, i que estan adreçades a professionals de diferents àmbits que treballen amb persones que hagin patit situacions traumàtiques de diferents tipus, com són; violència masclista, situacions de maltractament físic o psicològic, entre d’altres. 
Descobrir com la configuració evolutiva del cervell, com es produeixen les respostes programades davants de situacions d’amenaça (lluita, fugida, paràlisi, etc.) i quines són les repercussions en la conducta, representa una de les bases de la comprensió i el tractament de les persones que han patit situacions estressants o traumàtiques al llarg de la seva vida. Mario Salvador que divendres, 31 de gener de 2014, va reunir a una cinquantena de professionals de la demarcació de Girona de l’àmbit de seguretat ciutadana, de la salut i dels serveis socials, va centrar la seva exposició a analitzar l’esdeveniment traumàtic, particularment quan ocorre en edats primerenques i com el trauma queda registrat en el cos i acaba esdevenint una amenaça.
 
 
Especialista en psicoteràpia integrativa i de reconeixement internacional, Mario Salvador, va presentar als assistents una aproximació a les línies clau del tractament terapèutic amb aquestes persones. Però, per a tots/es aquelles persones interessades en aprofundir en la psicoteràpia d’integració i el reprocessament del trauma, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha organitzat dos mòduls formatius per a tractar les bases pel tractament psicològic del trauma (amb inici el 14 de febrer) i per plantejar el tractament i reprocessament del trauma (amb inici el 2 de maig). En aquest cas, Mario Salvador, comptarà amb la col·laboració de Carmen Cuenca, psicoterapeuta individual i grupal, supervisora per la International Integrative Psychotherapy Association i docent en la matèria. Tot dos assumeixen la direcció d’ALECÉS, un centre de psicoteràpia amb seus a Lugo i a Sant Cugat del Vallès, que utilitza les darreres tècniques de neuroprocessament psicològic utilitzades per a l’exercici de la psicologia, com són el EMDR i el Brainspotting, a més de seguir apostant per la varietat de mètodes humanistes.
 
Per a qualsevol informació cal posar-se en contacte amb:
 
Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
Equip d’Assessorament Tècnic de la Direcció d’Atenció a les Persones
Tel. 972235105 (de 9 a 14 hores)

Cartell mòduls - Psicoteràpia integració

Enllaços

-----------------------------------