NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Acte d’homenatge a Sor Clara pel Dia de la Dona

L’Auditori de la Coma Cros va ser l’escenari dissabte, 8 de març de 2014, de l’acte principal organitzat a Salt en motiu del Dia Internacional de la Dona. Es va portar a terme l’activitat VEU DE DONA, impulsat per l’Institut Català de la Dona (ICD) i organitzat a Salt pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’Ajuntament de Salt. VEU DE DONA, pretén a través d’un cicle d’entrevistes visualitzar les valuoses aportacions de determinades dones, que per les seves accions, han contribuït de forma notable en la nostra societat. A Salt, es va escollir a Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal Infantil La Casita, amb l’objectiu de reconèixer la seva important tasca social al municipi al llarg de més de 30 anys al capdavant d’aquest recurs socioeducatiu i de lleure. L’acte es va finalitzar amb un homenatge a Sor Clara protagonitzat pels nens i nenes de La Casita que va farcir la jornada d’una gran emotivitat. 
 
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones SIAD de Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'Ajuntament de Salt, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, van organitzar el passat dissabte 8 de març de 2014, l'activitat VEU DE DONA a l'Auditori de la Coma Cros. VEU DE DONA, és un programa de l'Institut Català de la Dona (ICD) que pretén visualitzar les valuoses aportacions de les dones a la societat, i consisteix en un cicle d'entrevistes amb dones significatives per les seves accions i contribucions en diversos àmbits.
 
A Salt, l'Ajuntament va triar, per a la primera de les entrevistes, a Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal Infantil La Casita. Sor Clara ha dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable per la infància i les famílies de Salt. Va fundar La Casita als anys 80' i des de llavors i fins ara, ha treballat amb il·lusió i dedicació pels nens i nenes de Salt. El curs passat, per exemple, La Casita va atendre un total de 55 infants de entre 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d'habilitats socials, d'hàbits i valors, entre d’altres.
 
L'entrevista a Sor Clara va ser realitzada per la periodista saltenca, Marina López, de l'Agència Catalana de Notícies, qui es va interessar pels orígens de La Casita, pel balanç que feia Sor Clara després de 37 anys de lluita i feina al capdavant d’aquest recurs socioeducatiu, i també per descobrir si el fet de ser dona l’havia ajudat o, ans al contrari, li havia suposat un fre a l'hora de portar a terme els seus projectes. 
 
En acabar l'entrevista, la periodista li va comentar a Sor Clara "això és el que tu t'emportes d'aquests nens, però ells també volen explicar què ha significat La Casita i Sor Clara per a ells". A partir d'aquest moment, l'acte va transformar el seu caràcter oficial en quelcom molt més emotiu. Els nens i nenes de La Casita van voler sorprendre a Sor Clara amb un homenatge senzill i sentit, que havia estat organitzat pels seus monitors i monitores. Li van explicar a través d'un conte com ells i elles vivien i entenien La Casita i, mentre la coral de Sant Jaume li cantava "Un amigo es", els nens i nenes, actuals i antics, anaven construint simbòlicament La Casita amb maons de valors. Per acabar, un jove antic alumne li va entregar un ram de 37 roses vermelles, una per cada any dedicat a La Casita.
 
Sor Clara, no va poder amagar la seva gran emoció, ja que no ens sabia res de la sorpresa organitzada per a després de l’entrevista. Va acabar l'acte agraint a tothom aquest reconeixement i demanant a tots "els seus nens" que pugessin amb ella a l'escenari com una gran família. L’acte es va clausurar amb el discurs de l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que va fer esment de “com hi ha actes que deixen un bon sabor de boca, i que el d’avui n’era un bon exemple”. L’entrevista va ser gravada íntegrament per la Televisió Vila de Salt i s'editarà un documental del qual es farà difusió més endavant. 
 
 
 


Enllaços

-----------------------------------