NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Joves de Salt fan treballs comunitaris per a millorar la seva conducta

Foto cedida per l'AMPA de
l'Escola del Gegant del Rec
L’Ajuntament de Salt, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, està duent a terme un projecte de treball comunitari amb 12 joves entre 12 i 17 anys del municipi, els quals han transgredit les normes de convivència o han portat a terme accions predelictives o bretolades de forma reiterada. Es tracta d’una acció comunitària que forma part del Programa d’Intervenció Educativa en Conflictes (PEIC) portat a terme pels Serveis Socials de Salt. De moment, aquests joves han rehabilitat el mobiliari de l’escola del Gegant del Rec, però està previst que també facin arranjaments de mobiliari urbà i col·laborin amb comunitats de veïns arreglant els desperfectes del seu edifici.
 

El treball comunitari amb joves és una acció que s’engloba dins el Programa d’Intervenció Educativa en Conflictes (PIEC) i que s’està portant a terme des dels Serveis Socials de Salt. L’activitat es porta a terme en medi obert amb 12 nois i noies de 12 i 17 anys i pretén ser una estratègia d’intervenció per impulsar la participació social i la construcció del projecte personal dels joves en situació de risc i exclusió social. La finalitat és treballar amb joves que presenten conductes disruptives i amb problemes de conducta, amb l’objectiu d’explorar les seves qualitats i ampliar les seves expectatives de futur.
 
En aquest sentit, s’ha portat a terme la creació del mobiliari del pati de l’escola del Gegant del Rec de Salt, fent taules de picnic, balancins per cicle inicial i una jardinera gegant per tal que els alumnes hi puguin plantar. L’acció s’ha portat a terme conjuntament amb els/les mestres del centre i l’AMPA de l’escola, un treball en xarxa que ha estat clau per definir les tasques a portar a terme i aconseguir la implicació dels/les joves participants. El projecte contempla poder-lo fer extensiu a les altres escoles del municipi, el que comportarà que se’n puguin acabar beneficiant 364 alumnes/as de Salt.
 
En general, el projecte està destinat a joves del municipi que han estat derivats pels Serveis Bàsics d’Atenció Social, la Policia Local i/o els diversos recursos educatius del municipi, els quals han transgredit les normes de convivència o han portat a terme accions predelictives o bretolades de forma reiterada. 
 
A més de la creació de mobiliari o arranjaments en els centres educatius, aquests joves participaran en tallers de creació de joguines didàctiques segons les demandes de les escoles, participaran en tasques d’arranjament del mobiliari dels parc i places de Salt i fins i tot, realitzaran tasques de suport a comunitats de veïns per tal d’arreglar possibles desperfectes en els seus edificis.  
 

Enllaços

-----------------------------------