NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

900 900 120 contra la violència masclista


El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt s’ha adherit a l’acord de col·laboració entre l’Institut Català de les Dones i les entitats municipalistes per a la difusió del Servei d’atenció permanent 900 900 120 per a dones en situacions de violència masclista. El Consorci distribuirà material de difusió als diferents Serveis Socials Bàsics de la comarca del Gironès, per tal de donar a conèixer aquest servei gratuït, confidencial i que funciona tot l’any durant les 24 hores del dia.


El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. L’objectiu del servei és atendre a les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

Amb l’objectiu de col·laborar en la seva difusió, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt s’ha adherit a l’acord de col·laboració entre l’Institut Català de les Dones i les entitats municipalistes per a donar a conèixer a les dones de la comarca el Servei d'atenció permanent 900 900 120.

El 900 900 120 atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones, com són:
  • Peticions d’informació de dones que viuen situacions de violència.
  • Peticions d’informació sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència a la violència contra les dones.
  • Sol·licituds d’assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.
  • Activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h/ 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.
Amb el que portem d’any, a Catalunya han fet ús d’aquest servei 3.525 dones, de les quals 135 han estat dones de la comarca del Gironès. Del total de les consultes, el 93,3% han estat relacionades directament amb violència masclista, i el 72,9% de les trucades han estat efectuades directament per la pròpia usuària.

El servei disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès (mandarí).

Per a més informació:

LÍNIA D’ATENCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA 900 900 120. INSTITUT CATALÀ DE LES DONES 


Enllaços

-----------------------------------