NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Es constitueix la TAULA DE DONES de SALT


L’Ajuntament de Salt, amb el suport del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, va constituir la Taula de Dones del municipi el 20 de juny de 2014. La sala de plens del consistori saltenc va ser l’escenari de la constitució d’aquest espai de participació, que compta amb les principals administracions i entitats de Salt que treballen amb el desplegament de serveis i projectes adreçats a les Dones. Aquesta primera Taula va servir per a presentar el Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gènere 2014-2016, com a document de referència de la Taula, i per posar les bases de treball pel desplegament de les polítiques d’igualtat al municipi de Salt de forma conjunta i participativa.

Fomentar la participació de les dones en la vida pública de Salt i en els espais de discussió i de presa de decisions”. Es tracta d’un dels principals objectius de la Taula de Dones, i que va servir com a punt de partida del discurs de constitució a càrrec de la tinent d’alcalde i regidora de l’Àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Salt, Fanny Carabellido. L’acte, que es va dur a terme avui el 20 de juny de 2014 a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Salt, va comptar amb l’assistència de 14 representants de les administracions, associacions i entitats que actualment ofereixen serveis i porten a terme projectes socials adreçats específicament a les dones.

Aquesta primera sessió va servir, a més de presentar els objectius de la Taula, per donar a conèixer el Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gènere 2014-2016, el document marc de desplegament d’accions adreçades a les dones al municipi, i que a més, serveix com a eix vertebrador de la Taula. Al mateix temps, es va aprofitar per fer el retorn de la Primera Trobada Intercultural d'Iniciatives d'Intercanvi entre les dones de Salt a les representants d'associacions de dones del municipi. Finalment, la Coordinadora Territorial de l’Institut Català de la Dona a Girona, la Sra. Fina Surina va intervenir per a felicitar a totes les persones membres d'aquesta Taula per aquesta important iniciativa, que serà de cabdal importància en el treball amb les dones i que ens permetrà crear vincles i sinergies molt profitoses.

La Taula de Dones de Salt és un espai formal de participació i treball en xarxa entre el teixit social del municipi (entitats i associacions de dones de Salt) i els representants tècnics de les diferents administracions públiques. La Taula, que es reunirà trimestralment, està destinada a detectar les necessitats relacionades amb les dones del municipi, i per tant, per establir els acords sobre el seu abordatge i disseny, i el desenvolupament i avaluació d’accions per a fer-hi front.

En aquest marc, la Taula de Dones de Salt tindrà les següents funcions:
  • Contribuir al desenvolupament de les polítiques d'igualtat i gènere abordades al Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gènere 2014-2016.
  • Debatre sobre les problemàtiques i principals preocupacions que afecten a les dones del municipi de Salt.
  • Arribar a acords i consens sobre accions per fer front a les necessitats detectades.Participar de forma conjunta en el disseny i l'organització de diades com el 8 de Març i el 25 de Novembre.

Enllaços

-----------------------------------