NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Projecte de menús econòmics i saludables per a alumnes de secundària


El municipi de Salt ha estat escollit enguany per participar en el projecte #MENJARSALINSTI, una iniciativa de la Creu Roja que té com a objectiu oferir un àpat sa, saludable i equilibrat als alumnes dels instituts de secundària. L’Ajuntament de Salt, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, ha decidit impulsar el projecte a l’IES Vallvera de Salt, en tractar-se d’un projecte que respon a les directrius del Pla Comunitari del Consorci i pel municipi. El projecte es basa en oferir un menú per dinar equilibrat i saludable al preu de 3,5 euros, amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables en l’alimentació als adolescents d’aquestes edats. També la Creu Roja ha becat a 30 menors en situació de vulnerabilitat social que han estat derivats pels serveis socials del municipi amb coordinació amb l’Institut.
Amb l’objectiu de facilitar un àpat complert segons les necessitats nutricionals per a joves de 12 a 16 anys, Creu Roja porta a terme el projecte #MENJARSALINSTI, que s’ha endegat a cinc IES de Catalunya, entre ells l’IES Vallvera de Salt. L’Ajuntament de Salt, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, ha decidit impulsar el projecte arrel del treball conjunt amb Creu Roja a través del Pla Comunitari del Consorci i pel municipi. L’objectiu és organitzar en els centres de secundària del municipi una oferta d’àpats econòmics i saludables per fomentar els hàbits adequats en alimentació, i assegurar menús equilibrats a menors amb major vulnerabilitat.
Amb la compactació de l’horari escolar a la majoria d’Instituts de Catalunya, l’adolescència ha quedat fora dels processos públics per obtenir beques de menjador escolar, i per tant calia establir mecanismes per tal de poder garantir l’accés a un àpat equilibrat i saludable al dia, sobretot en aquells casos de vulnerabilitat social. #MENJARSALINSTI permet, per un preu de 3,5 euros, accedir a una programació de plats únics al dia complerts i equilibrats, i oferir beques als alumnes en situació de major vulnerabilitat. Concretament a l’IES Vallvera s’han concedit 30 beques que han estat identificades pels serveis socials de Salt en coordinació amb el centre d’ensenyament.
Els menús han estat treballats a partir dels criteris establerts per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
En definitiva, els objectius del projecte pilot de Creu Roja #MENJARSALINSTI són: proporcionar un àpat equilibrat al dia a adolescents a l’hora de dinar a través de l’IES en el qual estan estudiant; garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’alimentació sana i de qualitat per adolescents en situació de risc; facilitar la ingesta equilibrada amb els nutrients necessaris mínims per el correcte desenvolupament i creixement durant l’etapa de l’adolescència; evitar la discriminació entre adolescents en la comunitat educativa per raons econòmiques; fomentar hàbits d’alimentació saludable i atendre als adolescents en els espais habilitats com a menjador; i facilitar el creixement i desenvolupament adequat, prevenir futures patologies i incidir en la millora del rendiment escolar. 

Enllaços

-----------------------------------