NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Salt posa en marxa un Servei de Càtering a Domicili per a gent granL’Ajuntament de Salt, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona (IAS) han sumat esforços per a la posada en marxa d’un Servei de Càtering a Domicili a Salt per a persones majors de 70 anys en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un projecte pilot que té per a objectiu facilitar l’accés a una dieta equilibrada i ajustada a les necessitats socioeconòmiques de persones grans del municipi.


Amb l’objectiu d’assegurar una dieta continuada i equilibrada a persones majors de 70 anys, l’Ajuntament de Salt, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona (IAS) han signat un conveni pel desplegament d’un projecte pilot de Servei de Càtering a Domicili al municipi de Salt.

A partir de la detecció efectuada pels Serveis Bàsics d’Atenció Social en coordinació amb els serveis mèdics del municipi, es planteja el desplegament d’un projecte que permeti cobrir les necessitats bàsiques en alimentació a persones grans de Salt, les quals presenten un grau alt de vulnerabilitat, problemes de salut associats i mancances alimentàries que dificulten portar una dieta continuada i equilibrada.

Així doncs, per a aquesta fase pilot del projecte han estat seleccionades 10 persones grans de Salt majors de 70 anys, les quals viuen soles, estan en seguiment pels Serveis Bàsics d’Atenció Social, presenten un estat de salut determinat (mobilitat reduïda, hipertensió, etc.) i no compten amb xarxa familiar. L’IAS, a través del seu servei de cuina, elabora tres àpats diaris per persona (una sopa i dos plats) més una peça de fruita. La confecció dels menús es realitza a partir d’una combinació de plats que assegurin una dieta equilibrada, la qual estat establerta i elaborada per les dietistes de l’IAS, i en la que també s’ha tingut en compte l’estat de salut dels usuaris/àries. També es facilita una tarja informativa adreçada a les persones beneficiàries del servei, en la qual s’informa de les condicions d’ús dels menús (com escalfar, com congelar, com descongelar, etc). La Fundació Ramon Noguera és l’entitat encarregada del transport i distribució dels àpats a domicili, de dilluns a dissabte. I per aquesta fase pilot del projecte, les persones beneficiàries del servei tan sols hauran de pagar 6 euros al mes en concepte de copagament del servei.

Amb el projecte de Servei de Càtering a Domicili, les administracions titulars de la iniciativa, conjuntament amb entitats del tercer sector, han apostat per crear sinergies i consolidar el treball en xarxa a través de l’impuls i la posada en marxa de polítiques d’atenció a la gent gran més vulnerable de Salt. Mentre duri la fase pilot del projecte, prevista per un any, s’avaluarà la viabilitat del servei per tal que el projecte es pugui ampliar a un major nombre de persones majors de 70 anys del municipi.

Enllaços

-----------------------------------