NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Actes a SALT en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les DonesAmb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones, el dia 25 de novembre, les associacions de dones, les entitats del tercer sector, l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han treballat conjuntament per a oferir un programa únic d’actes i activitats en commemoració de la diada. Amb aquesta suma d’esforços, la societat civil de Salt mostra el seu rebuig contra la violència masclista i es compromet a treballar en xarxa per a la seva eradicació a través de programes preventius adreçats als més joves.

La Taula de Dones de Salt, formada per representants de les administracions, associacions i entitats del tercer sector, ha estat treballant de forma conjunta en el disseny i organització dels actes a Salt en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere (el 25 de novembre). L’objectiu ha estat confeccionar un programa únic amb totes les iniciatives que s’han organitzat a Salt amb motiu d’aquesta diada, per tal que serveixi com a testimoni del rebuig unànime contra la violència de gènere.


En aquest sentit, pel dimarts, dia 25 de novembre de 2014 a les 18.00 hores, davant de la porta principal de l’Ajuntament de Salt s’ha organitzat l’acte central, encapçalat per la lectura del manifest institucional signat per totes les administracions catalanes a càrrec de la tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’atenció a les persones, Fanny Carabellido. A continuació, es comptarà amb la participació d’un conjunt de dones que compartiran el seu testimoni amb els assistents. Finalment, l’acte es conclourà amb l’actuació dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Vallvera, que presentaran uns poemes teatralitzats. Paral·lelament, a la Plaça Catalunya de Salt, prop de 200 nens i nenes dels diferents programes socioeducatius i de lleure del municipi es reuniran per fer una gran gimcana, en la qual les proves estaran directament relacionades amb el tema principal de la diada.

Aquest any cal destacar la implicació de diferents entitats, associacions i serveis del municipi, que, sota la coordinació del SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, han participat en el disseny del programa de la diada amb il·lusió i de manera activa. Amb tot això, s’ha comptat amb la participació de Càritas Salt, Joves Gambians i Bansang Missira, IDEM, La Casita, el Casal dels Infants, el Programa Juguem? i els Centres Oberts infantil i juvenil de Salt i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Departament de Benestar Social i Família.

Un any més, Salt ha apostat per la prevenció, mitjançant l’organització d’actes adreçats als infants. En aquest sentit, i seguint la línia de l’any passat, s’aprofita la diada per portar a terme activitats que tenen com a objectiu la sensibilització entorn a aquesta problemàtica des d’edats molt primerenques. Perquè, amb les eines adequades, aprenguin a construir relacions afectives sanes i col·laborin a un futur sense violència de gènere.

És per això que, s’ha decidit que el llaç lila que varen confeccionar l’any passat els nens i nenes del programa Juguem? torni a presidir la façana de l’Ajuntament de Salt el dimarts, dia 25 de novembre. L’objectiu és que acabi esdevenint un símbol de compromís social del municipi en la lluita contra la violència masclista.Enllaços

-----------------------------------