NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Salt diu NO a la Violència envers les Dones


Unes 150 persones han assistit aquest dimarts a l’acte central organitzat a Salt amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones. Diversos representants d’associacions de dones, d’entitats del tercer sector, dels partits polítics municipals, i de les diferents administracions es van concentrar davant la façana de l’Ajuntament de Salt per mostrar el seu rebuig unànime contra la violència masclista. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt a través de la Taula de Dones del municipi, va servir per a donar a conèixer el testimoni colpidor de dones que han patit violència de gènere i a la vegada, per a promoure els serveis i els programes que es duen a terme en intervenció i que tenen com a objectiu aconseguir eradicar aquesta problemàtica. 

En primer lloc, els nois i noies del Programa Juguem? varen penjar el llaç lila al balcó de l’ajuntament, que varen confeccionar l’any passat com a símbol de compromís social del municipi en la lluita contra la violència masclista. A continuació, la tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’atenció a les persones de l’Ajuntament de Salt, Fanny Carabellido va ser l’encarregada de llegir el manifest institucional i va recordar als assistents “que no es pot baixar la guàrdia. Hem de continuar treballant conjuntament per a assegurar la seva detecció”. Posteriorment, l’Associació Joves Gambians i Bansag Missira va llegir un manifest contra la Mutilació Genital Femenina i una voluntària de Càritas Salt va transmetre als assistents el testimoni colpidor d’una dona que ha estat víctima de violència masclista. Per la seva banda, el SIE del Departament de Benestar Social i Família va recordar quins són els recursos existents per a demanar ajuts i/o assessorament per a les dones que es troben en aquesta situació. I l’Associació IDEM va aprofitar l’acte per a exposar un conjunt d’imatges amb missatges relacionats amb la diada. L’acte es va clausurar amb l’actuació dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Vallvera, que van interpretar una pavana amb instruments de l’edat mitjana i conjunt de poemes teatralitzats que havien preparat per l’ocasió. 


De forma paral·lela, prop de 250 nens i nenes dels diferents programes socioeducatius i de lleure del municipi de Salt van participar en una gran gimcana a la plaça Catalunya, la qual, sota el lema “per un futur sense violència de gènere”, va servir per resoldre un conjunt de proves directament relacionades amb la diada. I és que un any més, Salt ha apostat per la prevenció, mitjançant l’organització d’actes adreçats als infants. En aquest sentit, i seguint la línia de l’any passat, s’ha aprofitat la diada per portar a terme activitats amb l’objectiu de sensibilitzar entorn a aquesta problemàtica des d’edats molt primerenques. Perquè, amb les eines adequades, aprenguin a construir relacions afectives sanes i col·laborin a un futur sense violència de gènere. 

 Aquest any cal destacar la implicació de diferents entitats, associacions i serveis del municipi, que, sota la coordinació del SIAD Gironès-Salt i l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt a través de la Fundación Atenea, han participat en el disseny del programa de la diada amb il·lusió i de manera activa. Amb tot això, s’ha comptat amb la participació de Càritas Salt, Joves Gambians i Bansang Missira, IDEM, La Casita, el Casal dels Infants, Associació AMAL Dones de Salt, el Programa Juguem?, els Centres Oberts infantil i juvenil de Salt i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Departament de Benestar Social i Família.

Enllaços

-----------------------------------