NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

II Concurs de fotografia Amateur ‘La imatge de la igualtat’


Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, La Fundación Atenea, l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt convoquen la II Edició del Concurs de Fotografia Amateur ” La imatge de la igualtat”. La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Salt, així com de l’Agrupació Fotogràfica de Salt i l’Associació Identitats.

L’objectiu del concurs és promoure, mitjançant la fotografia, la sensibilització de la població de Salt cap a la igualtat entre homes i dones en el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

Les xifres segueixen assenyalant la desigualtat estructural entre sexes. Per exemple, elles segueixen guanyant menys fent la mateixa activitat; en aquest sentit i segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística del 2011, destaquen especialment els sectors de les activitats financeres i d’assegurances o les activitats professionals, científiques i tècniques. En els sectors més feminitzats, com les activitats sanitàries i de serveis socials, també es dóna una important diferència entre dones i homes pel que fa al sou mitjà anual.

Igualment, les dades de l’INE 2010 sobre l’enquesta de dones i homes, pel que fa a informació sobre treball no remunerat, en totes les activitats el percentatge de dones és més alt, i en destaquen les activitats culinàries (dones 80% i homes 46%) i el manteniment de la llar (dones 64% i homes 31%).

Creiem que és fonamental seguir insistint en la sensibilització de la població general en quant a la igualtat entre homes i dones, a través d’accions i activitats que promoguin la seva participació directa en la promoció de la no discriminació per raó de gènere.

El dia 8 de març representa una reivindicació a nivell internacional per continuar apostant pel treball a favor de la igualtat de les persones i dels drets humans.

El II Concurs de Fotografia Amateur ” La imatge de la igualtat ” busca combinar la implicació de la població, la sensibilització i l’acció artística, per tal d’apropar la defensa de la igualtat a totes les persones a través de la cultura, demostrant que és un instrument molt vàlid de consciència social.

En aquest sentit, us convidem a sumar-vos a la proposta facilitant i fomentant la difusió del Concurs de Fotografia donat que pensem que és una bona oportunitat per apostar tots plegats, des de les institucions i les entitats del municipi, pel foment de la igualtat entre dones i homes, i més en una data assenyalada com és el 8 de març.Enllaços

-----------------------------------