NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona


L’Ajuntament de Salt, conjuntament amb el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la "Fundación Atenea", han organitzat un acte en commemoració del Dia Internacional de la Dona, el proper dijous dia 12 de març. L’Auditori de la Coma Cros serà l’escenari a les 18.00 hores de les diferents activitats organitzades per les associacions que formen part de la Taula de Dones de Salt. L’acte inclourà la lectura de poemes i textos d'homenatge a les dones, l’exposició de murals i teles estampades i la representació de danses tradicionals. També s'atorgaran els premis del II Concurs de fotografia Amateur "La imatge de la igualtat". 

D’altra banda, el SIAD Gironès-Salt i l’entitat GRAMC han organitzat una Jornada adreçada a professionals de presentació del projecte “Valentes i acompanyades”, el qual ofereix suport i assessorament a adolescents i a joves que pateixen o han patit l’amenaça d’un matrimoni forçat. La Jornada es durà a terme el proper divendres, dia 13 de març de 2015 a les 9.00 hores del matí, a la Factoria Cultural de la Coma-Cros de Salt.


L’Ajuntament de Salt conjuntament amb el SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la Fundación Atenea han organitzat, en motiu del Dia Internacional de la Dona, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu reconèixer la important tasca de les dones en la societat, així com celebrar les conquestes assolides fins ara. En aquest sentit, les associacions i entitats que formen part de la Taula de Dones de Salt s'han sumat a aquesta celebració i mitjançant diverses manifestacions artístiques han volgut fer palès el seu homenatge a les dones.

En primer lloc, la tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’atenció a les persones de l’Ajuntament de Salt, Fanny Carabellido, serà l’encarregada d’obrir l’acte amb la lectura de la Declaració Institucional del 8 de març. Tot seguit s'atorgaran els premis del II Concurs de Fotografia Amateur "La imatge de la igualtat". A partir d'aquest moment, les associacions i entitats de la Taula de Dones de Salt: Associació ACUPEG, Comissió Femenina de la CASC, Associacions Bansang Missira i Joves Gambians, Associació IDEM, Associació Wakkilare i Associació Dones d'Amal, llegiran textos i poemes, ballaran, presentaran un mural sobre la maternitat fet per les dones del Projecte Vincles del Casal dels Infants i exposaran una gran tela estampada feta pels nenes i nenes del Projecte Juguem?. La festa es conclourà amb un petit vernissatge cortesia de l'Agenda Cultural de la Coma Cros de l'Ajuntament de Salt.

Amb aquest acte es continua amb l'aposta de la Taula de Dones de Salt de commemorar les diferents diades relacionades amb les dones mitjançant programes únics. L'objectiu és aglutinar les diverses iniciatives d'entitats, associacions, projectes, serveis, etc. i promoure d'aquesta manera una visió de ciutat en relació a la dona que sigui fruit del treball col·laboratiu i en xarxa.

D’altra banda, el SIAD Gironès-Salt i l’entitat GRAMC han organitzat una Jornada adreçada a professionals de presentació del projecte “Valentes i acompanyades”, el qual ofereix suport i assessorament a adolescents i a joves que pateixen o han patit l’amenaça d’un matrimoni forçat. La Jornada es durà a terme el proper divendres, dia 13 de març de 2015 a les 9.00 hores del matí, a la Factoria Cultural de la Coma-Cros de Salt (C/ Sant Antoni, núm. 1 de Salt).Enguany, amb motiu de la diada commemorativa del 8 de març (Dia Internacional de les dones), l’Institut Català de les Dones ha triat com a eslògan el lema “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”, com a eix vertebrador d’una campanya que té per objectiu “promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals”.

Un fenomen emergent que darrerament des dels serveis venim detectant i que posa en qüestió el concepte d’equitat de gènere és el dels matrimonis forçats. Els moviments migratoris que ha viscut el nostre país en els darrers temps han posat en evidència pràctiques fortament arrelades a cultures d’origen de persones nouvingudes a Catalunya. Algunes d’aquestes pràctiques, com en el cas dels matrimonis forçats, topen frontalment amb el marc legal vigent, que en aquest cas la tipifica com una forma més de violència masclista en l’àmbit social o comunitari.

Enllaços

-----------------------------------