NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Jornada sobre estratègies d’inserció laboral per a col·lectius vulnerables


L’Espai Laboral del Gironès, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i el Consell Comarcal del Gironès, ha organitzat el divendres, dia 19 de juny, la Jornada: “Crisi, ocupació i vulnerabilitat. Nous reptes”. L’acte, que ha comptat amb el suport de Dipsalut, ha tingut com a objectiu generar espais de diàleg entre les administracions, les entitats del tercer sector, el món empresarial de la comarca, els serveis socials d’atenció primària i les àrees de promoció econòmica, per a desplegar estratègies adreçades a la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social.


Amb l’objectiu de crear sinergies en ocupació i ampliar les oportunitats laborals de persones amb atur de llarga durada, L’Espai Laboral del Gironès ha organitzat el divendres, dia 19 de juny, la Jornada:“Crisi, ocupació i vulnerabilitat. Nous reptes”. L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’una cinquantena de persones, pretenia generar espais de diàleg i de consens entre les administracions municipals, el món empresarial, les entitats del tercer sector, les àrees de promoció econòmica i els serveis bàsics d’atenció social, per optimitzar el treball envers l'atur existent a la comarca. 

En primer lloc, s’ha comptat amb la ponència de l’empresari i vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, el senyor Joaquim M. Caula, que ha exposat els mecanismes que ha dut a terme el sector carni per a afrontar la crisi. En segon lloc, s’ha portat a terme una taula rodona sobre vulnerabilitat social, clàusules socials i iniciatives en el territori, en la qual hi han participat l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà i les representants de les entitats Ecosol-Càritas, Fundació Drissa i Cooperativa Idaria. A continuació, la directora dels Serveis Socials d’Atenció Primària del Consorci, Clara Minguillon, conjuntament amb diversos treballadors socials del Gironès ha exposat les línies que es fan servir en la intervenció sociolaboral per part dels serveis socials municipals. Finalment, les tècniques de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments de Celrà, Vilablareix i Salt, han presentat als assistents els nous reptes que es plantegen des de la seva vessant.  


L’Espai Laboral del Gironès, creat pel Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i el Consell Comarcal del Gironès, forma part del projecte que es desenvolupa en el marc del programa “Salut i Crisi” de Dipsalut. Entre d’altres funcions, té com a objectiu incentivar l’ocupació de la comarca per a persones aturades de llarga durada i col·lectius amb especial vulnerabilitat. 
Enllaços

-----------------------------------