NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El CDA de Salt canvia de local per a oferir un millor servei


El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Salt ha estat traslladat a un nou local amb l’objectiu d’oferir un millor servei a les famílies amb risc d’exclusió social. El nou local ha estat inaugurat el dia 27 d’octubre de 2015 amb la presència de diverses autoritats i amb l’organització d’una visita guiada per a presentar el nou equipament a la ciutadania.


L’any 2010 s’obria a Salt el quart Centre de Distribució d’Aliments de les comarques gironines amb la finalitat de cobrir les necessitats en alimentació de les famílies amb pocs recursos econòmics del municipi. Cinc anys després, les deficiències estructurals i els problemes d’accessibilitat del local del carrer Esteve Vila han obligat a buscar un nou emplaçament, amb l’objectiu de garantir un servei de qualitat i adaptat a les noves necessitats socials. És per això que aquest mes d’octubre el CDA ha estat traslladat al local de 463 m2 al carrer Pere Coll i Guitó propietat del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, fruit d’un conveni de col·laboració entre Càritas i les diferents administracions locals.

El nou local ha estat inaugurat el dimarts, 27 d’octubre de 2015, amb l’objectiu de presentar el nou equipament a la ciutadania i aprofitar per donar a conèixer aquest projecte que és fruit de la suma d’esforços entre el voluntariat, l’administració, el tercer sector i el món empresarial. En primer lloc, s’ha comptat amb un torn de parlaments a càrrec de l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, del president del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, Jaume Busquets, del regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Salt, Ferran Burch i de la presidenta de Càritas Salt, Eva Cáceres. En segon lloc, i per acabar, s’ha ofert una visita guiada per tal que els assistents coneguessin de primera mà els serveis i els recursos formatius que es porten a terme en el CDA de Salt.


El Centre de Distribució d’Aliments és un projecte fruit d’un conveni marc entre Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Fundació Banc d’Aliments, Obra Social “La Caixa” i Càritas Diocesana de Girona. En els diferents municipis on es desenvolupa, el CDA funciona com a projecte conjunt amb els ens locals i altres entitats socials del territori. És per aquest motiu, que l'Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt tenen actualment signat un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona per a la prestació i cofinançament del CDA de Salt.
El CDA proporciona aliments bàsics a famílies que han estat derivades principalment pels Serveis Bàsics d’Atenció Social de Salt. En quant a dades, l’any 2014 el CDA va atendre a un total de 1.376 famílies, que correspon a 5.164 persones beneficiàries, de les quals el 44,4% són menors d’edat.

El centre també treballa per a implicar i capacitar a les persones a afrontar de forma autònoma i responsable la situació sociofamiliar en la que es troben, amb la confecció de la pròpia cistella, la contribució econòmica en funció de les possibilitats de cada família i la realització de tallers formatius. Precisament, l’any 2014 un total de 107 persones varen participar a les diverses formacions organitzades pel CDA, entre les quals es van oferir cursos d’alimentació saludable i cuina econòmica, higiene familiar, d’estratègies per l’estalvi, alimentació infantil i reparacions a la llar, entre d’altres.

Enllaços

-----------------------------------