NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Salt diu NO a la Violència envers les Dones


El municipi SALT se suma als actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Prop de dues-centes persones han assistit dimecres, 25 de novembre de 2015, a l’acte central organitzat a Salt amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones. Diversos representants de les associacions de dones, de les entitats del tercer sector, dels partits polítics municipals i de les diferents administracions s’han concentrat davant de la façana de l’Ajuntament de Salt per a mostrar el seu rebuig unànime contra la violència masclista. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt a través de la Taula de Dones del municipi, ha servit per a donar a conèixer el treball que s’està duent a terme per a eradicar aquesta problemàtica mitjançant programes preventius adreçats als més joves.


La Taula de Dones de Salt, formada per representants de les administracions, associacions i entitats del tercer sector, han organitzat de forma conjunta els actes a Salt en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere (el 25 de novembre). L’acte central ha tingut lloc davant de la façana de l’Ajuntament de Salt i ha reunit a prop de 200 persones representants de la societat civil del municipi amb la voluntat de mostrar un rebuig unànime contra la violència de gènere.

Per començar, nens i nenes de diferents programes socioeducatius del municipi han penjat el llaç commemoratiu de la diada i han exposat un mural en contra de les violències que ells i elles han elaborat. A continuació, el regidor d'Acció Social, Ciutadania, Habitatge i Ocupació, Ferran Burch, ha llegit el manifest institucional signat per totes les administracions catalanes i ha recordat als assistents “que amb la violència envers les dones no es pot baixar la guàrdia, i que s’ha de continuar treballant conjuntament per a assegurar la seva eradicació”. Seguidament, diverses associacions de dones i serveis públics han interpretat performances, poemes i han llegit els seus manifestos. Finalment, i com a tancament de l’acte, s’ha comptat amb una flashmob a càrrec dels alumnes de l'IES Vallvera.


Dins de la programació dels actes organitzats amb motiu de la diada, dimarts, dia 24 de novembre, uns 100 alumnes de IES Salvador Sunyer i Vallvera de Salt varen assistir a la representació de l'obra de teatre social "És de Conya?" de la companyia de teatre Nus. L'espectacle, subvencionat pel Institut Català de les Dones, va servir per a abordar la temàtica de la violència de gènere i mostrar la fràgil línia que separa les relacions desiguals de les relacions sanes.

Dissabte, dia 28 de novembre, la Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) ha organitzat una Xerrada sobre mutilació genital femenina i matrimonis forçats que es portarà a terme de 16.30 a 20.00 hores a l'Auditori de la Coma Cros de Salt. Aquesta xerrada serà a càrrec d’Imma Sau, pediatra de l'ABS de Santa Coloma de Farners i de Bombo Ndir, mediadora comunitària de la CASC. 

El programa d'enguany es tancarà el dia 18 de desembre amb la Jornada – formació "Nens i Nenes que pateixen violència de gènere a la parella", que es portarà a terme de 9.00 a 14.00 hores a l'Auditori Coma Cros de Salt, i a càrrec de Raul Lizana, Psicòleg, formador de professionals en intervenció en violència de gènere. Aquesta formació estarà adreçada a professionals de diferents serveis i entitats que treballen directa o indirectament amb infància i joventut o amb dones que puguin haver patit o que estiguin patint situacions de violència masclista. Es tracta d'una activitat organitzada pel SIAD del Gironès-Salt i finançada per l'Institut Català de les Dones.
 
Aquest any cal destacar la implicació de diferents entitats, associacions i serveis del municipi, que, sota la coordinació del SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt i la Fundación Atenea han participat en el disseny del programa de la diada amb il·lusió i de manera activa. Amb tot això, s’ha comptat amb la participació de: el SIE- Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista del Departament de Benestar Social i Família, el Projecte Juguem?, l’Associació La Casita, el Centre Obert Infantil Municipal, el SIE de Càritas, el Casal Obert Infant i el Casal Obert Adolescent de l'Associació Casal dels Infants, la Fàbrica Jove de Salt, l'Associació No t'aturis, l'Associació Dones d’Amal, l’IES Vallvera, l’Associació de dones Wakkilare, el projecte Vincles de l'Associació Casal dels Infants i la Comissió Femenina de la CASC.Enllaços

-----------------------------------