NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El projecte Hort Social i Comunitari del Gironès promou el compostatge


El projecte Hort Social i Comunitari del Programa d’Aliments del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt s’adhereix a la campanya de compostatge promoguda des de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès.

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès ha promogut, coordinat i executat diferents campanyes de sensibilització ciutadana al llarg dels anys, amb l'objectiu de difondre uns valors ambientals centrats, principalment, en la problemàtica dels residus municipals de la comarca del Gironès. 

Un dels objectius que cerca el projecte Hort Social i Comunitari, que es du a terme a diferents municipis de la comarca, és incentivar la bona gestió dels residus originats en el conreu de l’hort. Per tant, a través d’una estreta coordinació amb l’Àrea de Medi Ambient, s’oferirà la possibilitat que totes les persones beneficiàries del projecte puguin rebre formació en aquest sentit. També, es realitzarà assessorament per a la gestió de les restes orgàniques produïdes a l’hort mitjançant el compostatge, i s’instal·laran diversos compostadors en els horts tenint en compte les superfícies cultivables i el nombre de parcel·les. A més, es produiran un seguit de visites per part d’un Tècnic de l’Àrea de Medi Ambient per tal d’assegurar la correcta gestió de les restes vegetals, l’obtenció del compost i la seva aplicació com a fertilitzant natural.

El cost dels compostadors l’assumirà els diferents ajuntaments implicats en el projecte Hort Social i Comunitari. L’Àrea de Medi Ambient assumirà la instal·lació dels compostadors, la formació dels participants i el seguiment del procés de compostatge.

Recordem que el projecte Hort Social i Comunitari del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt és una iniciativa participativa d’integració i col·laboració que dona l’oportunitat a famílies amb necessitats socioeconòmiques, a formar-se i a poder auto produir productes d’horta. Aquesta activitat facilita l’ocupabilitat del temps, la cohesió social i l’adquisició d’un compromís personal vers el treball comunitari.

Veure enllaç de l’Àrea de Medi Ambient del Consell comarcal del Gironès: 

Enllaços

-----------------------------------