NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Acte a SALT amb motiu del Dia Internacional de la Dona


Prop de 90 persones s’han concentrat aquesta tarda davant de la façana de l’Ajuntament de Salt per celebrar el Dia Internacional de les Dones. L’acte ha estat organitzat per la Taula de Dones de Salt i ha servit per a oferir un càlid i emotiu homenatge a les dones del municipi. La diada també ha servit per a conèixer les fotografies guanyadores del III Concurs de Fotografia Amateur "La imatge de la igualtat", que enguany ha comptat amb la participació de 25 fotografies.Les àrees de Cultura i d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, conjuntament amb el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la Fundación Atenea, han organitzat un programa únic d’activitats en motiu del Dia Internacional de les Dones, amb la voluntat de reconèixer la important tasca de les dones en la societat i celebrar les conquestes assolides fins ara. Amb l’objectiu de treballar de manera conjunta i col·laborativa, el programa ha englobat moltes de les activitats que es portaran a terme al municipi per commemorar aquesta diada, tal i com s'ha vingut fent els últims dos anys. 

Aquest dimarts, dia 8 de març, prop de 90 persones s’han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Salt en motiu de l’acte central de la diada, organitzat per les entitats i serveis que formen part de la Taula de Dones del municipi. La regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Salt, Eva Rigau, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte amb la lectura de la Declaració Institucional del 8 de març. Tot seguit, les dones del Projecte Vincles de la Associació Casal dels Infants han penjat un mural a la façana de l’Ajuntament dedicat a les dones i les professionals del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) han portat a terme el taller L'arbre dels Desitjos on s’hi han penjat missatges de reconeixement de la lluita de les dones. Seguidament, el regidor d'Acció Social, Ferran Burch, ha estat l’encarregat de fer entrega dels premis del III Concurs de Fotografia Amateur "La imatge de la igualtat".

Les fotografies guanyadores corresponien a Carles Sitjà, amb el primer premi; a la Comissió Femenina de la CASC, amb el segon premi i a l’alumnat de 2n d’ESO de l’aula de diversitat de l’INS Salvador Sunyer de Salt, amb el tercer premi; l’accèssit ha estat per a Sergio Pérez Hernando. A continuació, la Comissió Femenina de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya han recitat una poesia en homenatge a la figura de la mare i tot seguit el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i la Fundación Atenea han presentat el Mural de la publicitat sexista. L’acte ha finalitzat amb una batucada d’homenatge a les dones a càrrec de La Banda del Rec.

Fotografia guanyadora de Carles Sitjà


Seguint amb la tendència d’altres anys, s’ha apostat per la confecció d’un programa conjunt entre totes les administracions, entitats i associacions del municipi. En aquest sentit, a les 20 hores el grup municipal del PSC de Salt, que també s'ha sumat al programa únic amb motiu de la diada, ha ofert un acte a la Biblioteca Pública Iu Bohigas que ha consistit en la projecció d'un audiovisual, una taula rodona, la lectura d'un manifest i el lliurament dels premis del IV Concurs de Poesia "Dia de la dona".

D’altra banda, l'àrea de Cultura del consistori saltenc ha organitzat diverses activitats al llarg de la setmana. Dimarts 8, a les 21 hores, el Teatre de Salt ha estat l'escenari de l'obra Purga, una lectura dramatitzada de fragments de l'obra de Sofi Oksanen. La recaptació es destinarà a la Xarxa de Dones de Girona. El dijous, dia 10 de març a les 20 hores, es projectarà a l'Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros el documental Mirades desvelades d'Alba Sotorra, amb una taula rodona posterior.

Finalment, el programa es tancarà dissabte a les 21 hores amb el concert Elles amb Pep Poblet i Nito Figueras, acompanyats de Sandra Fern & Txell Sust, en el que les dones gaudiran d'un descompte del 30%

A CONTINUACIÓ PODEU VISUALITZAR LES FOTOGRAFIES PARTICIPANTS EN EL III Concurs de Fotografia Amateur "La imatge de la igualtat".


Enllaços

-----------------------------------