NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Àmplia participació dels ajuntaments del Gironès a la reunió sobre els eixos estratègics del Consorci pel període 2016-2019


Una vintena de representants dels ajuntaments de la comarca del Gironès varen assistir aquest dijous, 28 d’abril de 2016, a una reunió per tal de conèixer i debatre sobre els eixos estratègics en Gent Gran i en Infància i Família del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, pel període 2016-2019. L’acte, que va tenir lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Gironès, va ser conduït pel consultor en temes de prospectiva, estratègia i intel·ligència, Jordi Serra del Pino, que va recomanar als assistents dur a terme polítiques socials orientades al futur i basades en la realitat de cada municipi. 


El 9 d'octubre de 2015, la Junta General del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt en sessió de comissió delegada, va aprovar, entre d’altres temes, els EIXOS ESTRATÈGICS i els OBJECTIUS CORPORATIUS del Consorci, pel període 2016 al 2019, entre els quals hi havia l'elaboració del Programa Comarcal de Gent Gran i Dependència i del Programa Comarcal d’Infància i Família (període 2016-2019).

Aquest plantejament plurianual vol respondre a la necessitat de programar més i millor l'activitat assistencial del Consorci i la seva organització, i que serveixi també per a donar resposta a les necessitats socials dels municipis de la comarca. A la vegada, ha de servir per a respondre a les línies que marca el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya pel període 2016-2019.

És per això que s’ha convidat a alcaldes i regidors de serveis socials dels municipis del Gironès a una reunió participativa per tal que debatre sobre els principals eixos de treball del Consorci per als pròxims anys.

En aquesta ocasió es va comptar amb l’assistència del senyor Jordi Serra del Pino, consultor en temes de prospectiva, estratègia i intel·ligència. Amb un ampli recorregut en estudis de futur en diversos àmbits i mercats, Serra del Pino ha exercit com a docent en diverses universitats catalanes, de l’Estat Espanyol i del món.

És fundador i director de la consultora Periscopi de Prospectiva i Estratègia i, entre d’altres estudis, ha participat en l’elaboració del Sistema Català de Serveis Socials per encàrrec del Departament d’Acció Social i Ciutadania.

Llicenciat en dret per Universitat de Barcelona i màster en ciència política per la Universitat de Hawai, és Fellow de la World Futures Studies Federation i actualment vicepresident del capítol Iberoamèrica d’aquesta organització. Ha col·laborat com a assessor en prospectiva en diversos projectes de la Comissió Europea i per a d’altres organitzacions com ara la Secretaria d’Estat de Seguretat, la Subsecretaria de Defensa, el Departament de Prospectiva i Plantejament de Portugal, així com a l’Asia Europe Foundation de Singapur, entre d’altres organismes nacionals i internacionals.

Enllaços

-----------------------------------