NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Centre Obert de Salt participa en una Jornada sobre deures escolars


El grup SALT FICTION, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salt i els Serveis Educatius del Gironès, han organitzat aquest dissabte, dia 19 de novembre de 2016, la Jornada “Salt i els deures escolars: Parlem-ne”. L’objectiu ha estat presentar els resultats de l’enquesta que el grup SALT FICTION va fer el curs passat amb mestres, famílies i infants de Salt. A més, l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori de la Factoria Cultural de la Coma Cros de Salt, va servir perquè tècnics de diferents especialitats i dels serveis educatius de Salt, com el Centre Obert de Salt, debatessin sobre els deures escolars i la implicació de les famílies. 

El 80% de les famílies consideren necessaris els deures escolars, tot i que n’hi ha una part que ho viu amb frustració davant la seva limitació per ajudar als seus fills/es, per motius idiomàtics o de coneixement dels continguts. Per contrapartida, la majoria dels docents de Salt creuen que seria interessant vincular més a les famílies amb l’educació dels fills. Aquestes són algunes de les conclusions de la prospecció que el grup SALT FICTION va fer el curs passat a una mostra de docents, famílies i infants del municipi de Salt. Els resultats d’aquesta enquesta es varen presentar aquest dissabte, 19 de novembre de 2016 a l’Auditori de la Coma Cros de Salt, en el marc de la Jornada titulada “Salt i els deures escolars: Parlem-ne”.

L’acte va comptar també amb la conferència del psicopedagog i membre del Consell de Formació de Rosa Sensat, Joan Maria Girona, que va apostar perquè els deures siguin més reflexius, motivadors i més personalitzats. A continuació, diversos representants dels serveis educatius del municipi varen debatre sobre aquesta qüestió i varen explicar els projectes i serveis que es desenvolupen en horari extraescolar. En aquesta ocasió es va comptar amb la participació de la coordinadora del Centre Obert de Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, Júlia Ventura, que va recordar la importància d’adaptar els deures a cada infant per tal que es sentin més satisfets i motivats i per a assegurar la implicació de les famílies amb els estudis dels seus fills/es.


Enllaços

-----------------------------------