NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Salt diu NO a la Violència envers les Dones


El municipi SALT se suma un any més als actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones, el dia 25 de novembre, les associacions de dones, les entitats del tercer sector, l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han treballat conjuntament per a oferir un programa únic d’actes i activitats en commemoració de la diada i perquè serveixi com a testimoni del rebuig unànime envers la violència de gènere. Enguany s’inclou com a novetat un taller de pintar sabates vermelles i un col·loqui a partir de la projecció del documental "La mujer, cosa de hombres" d’Isabel Coixet. 

La Taula de Dones de Salt, formada per representants de les administracions, associacions i entitats del tercer sector, ha estat treballant de forma conjunta en el disseny i organització dels actes a Salt en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere (el 25 de novembre). L’objectiu ha estat confeccionar un programa únic per tal que serveixi com a testimoni del rebuig unànime contra la violència de gènere.

En primer lloc, dijous dia 24 de novembre a les 17:30 hores a la Factoria Coma Cros de Salt, es portarà a terme un taller de pintar sabates vermelles per la instal·lació que es durà a terme a l’endemà, durant l’acte institucional en commemoració d’aquesta diada. Tot seguit, a les 19:00 hores del vespre, a l’espai de l’Auditori de la Coma Cros, es portarà a terme la projecció del documental "La mujer, cosa de hombres" d’Isabel Coixet, amb el posterior col·loqui a càrrec de la periodista i activista feminista, Joana Garcia Grenzner, la sociòloga i agent d’igualtat, Cristina Vila i la pedagoga i professora de l’INS Vallvera de Salt, Eli Medina.

En segon lloc, divendres dia 25 de novembre a les 11.00 hores del matí al passeig Ciutat de Girona, es durà a terme l’acte commemoratiu de la diada el qual comptarà amb la participació directe de les entitats i les associacions que formen part de la Taula de Dones de Salt. L’acte s’iniciarà amb la lectura del manifest institucional signat per totes les administracions catalanes a càrrec del regidor d'Acció Social, Ciutadania, Habitatge i Ocupació de l’Ajuntament de Salt, Ferran Burch. A continuació, l’associació Wakkilare oferirà un ball de denúncia de la violència masclista. Seguidament, el SIE de Salt presentarà la instal·lació amb sabates vermelles de forma teatralitzada, es presentarà l’exposició STOP Micromasclismes a càrrec d’Elena Soler, i s’oferirà un espai de participació titula “Deixa el teu missatge!”. Un recital de poesia servirà com a clausura de l’acte.

Per tercer any consecutiu, la Taula de Dones de Salt han sumat tots els esforços per organitzar actes de sensibilització sobre aquesta problemàtica, i per mostrar com s’està treballant conjuntament per a assegurar la seva detecció i donar el recolzament necessari a les dones que es troben en aquesta situació.


Enllaços

-----------------------------------