NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

EMPRESES I ENTITATS COL·LABOREN AMB EL PROJECTE D’HORTS SOCIALS I COMUNITARISEnguany el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha comptat amb la col·laboració de les empreses Recanvis i Colors SL i Micofora SL, i de l’Associació Salar d’Arbúcies en la donació de plantes, arbres fruiters i oliveres, i per la decoració i condicionament dels horts socials i comunitaris de la comarca del Gironès.

Aquesta col·laboració és un exemple clar de com el projecte dels horts socials i comunitaris, impulsat pel Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, esdevé un escenari de participació i relació entre la ciutadania, les empreses privades i el tercer sector. Durant l’any 2016, s’han beneficiat d’aquest projecte 403 persones de 103 unitats familiars de municipis del Gironès.
Micofora S.L. ha col·laborat de manera desinteressada amb la donació de plantes ornamentals per tal de millorar l’entorn dels diferents Horts Socials i comunitaris que s’impulsen a la comarca del Gironès a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Aquestes plantes són de les espècies següents: Magnolia soulangeana, Trachelospermum jasminoides, Nandina domestica fire poweri dues varietats de bambú.

Micofora S.L. és un viver d’Arbúcies dedicat a la multiplicació de plantes ornamentals i fruiters fundada l’any 1995, i combina l’activitat de viver amb la recerca sobre mètodes de cultiu i promoció de nous productes destinats al sector agroalimentari, així com la col·laboració en projectes socials.
Aquesta donació propiciarà nous espais de relació i participació on els diferents usuaris dels horts dedicaran temps a confeccionar i dissenyar l’espai de l’hort. Paral·lelament, això representarà una millora significativa en la imatge paisatgística de l’hort, ja que es veurà incrementada la varietat d’espècies de plantes que formen part de l’espai. 
L’Associació Salar d’Arbúcies ha ofert el seu suport al projecte Hort Social de la Comarca del Gironès del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt a través de la donació d’oliveres d’Arbúcies, pomeres de 10 varietats diferents, figueres de la varietat coll de dama i plantes ornamentals de l’espècie Lagerstroemia indica.

L’objectiu principal d’aquesta associació és promoure la recuperació del cultiu d’olivera Salar D’Arbúcies. La recuperació de l’olivera Salar d’Arbúcies encapçala un projecte social d’interès públic, econòmic i mediambiental. Això fa que aquesta iniciativa presenti punts comuns amb el projecte de l’Hort Social.

Aquesta donació permetrà als diferents usuaris de l’hort adquirir nous coneixements en relació amb el cultiu d’arbres fruiters. A més, donarà peu a la realització de noves activitats encaminades a promoure la relació i la participació dels integrants del projecte, en el foment de cadenes curtes de distribució i mercats locals. Recanvis i Colors, S.L., ha realitzat la donació d’uns 100 quilos de pintura al projecte de l’Hort Social i Comunitari de Salt, que ha permès els infants del Centre Obert infantil de Salt hagin pogut pintar un mural en l’espai on es troba ubicat l’hort de Salt.

Des del Consorci creiem que el projecte de l’Hort Social i Comunitari ha d’esdevenir un escenari on conflueixen tan la ciutadania, com empreses privades i entitats del tercer sector. De mica en mica el projecte de L’hort Social i Comunitari s’ha de convertir en un espai de trobada que promogui la participació i les relacions socials entre els veïns i veïnes.

En quant a dades, durant l’any 2016 s’han beneficiat d’aquest projecte 403 persones de 103 unitats familiars de municipis del Gironès.
Per edats:
  • 21 nens/es menors de 3 anys
  • 155 menors entre 3 i 17 anys
  • 216 persones entre 18 i 65 anys
  • 11 persones majors de 65 anys
Per sexes:
  • 182 dones
  • 221 homes

Enllaços

-----------------------------------