NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Acció comunitària a la zona centre de SALT

L’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, amb el suport de la Diputació de Girona i la col•laboració de l’entitat Vincle, han dut a terme un conjunt d’accions amb la voluntat d’afavorir el diàleg i la relació entre tots els veïns de la zona centre al voltant del Mercat Municipal i la Plaça dels Colors de Salt. 

Al mes de juliol de 2016 l’Ajuntament de Salt va rebre una queixa formal d’algunes comunitats de veïns del Passatge Elisenda Montcada en relació amb diversos aspectes vinculats amb la utilització de l’espai públic.
A partir d’aquest moment, s’inicia una fase d’anàlisi amb entrevistes i observació directa de la zona que permet extraure quins són els elements de discòrdia i conflictivitat existents, relacionats amb el soroll, la brutícia, i la mala convivència entre els veïns de diferents cultures i procedències.

Seguidament, s’inicien un conjunt d’accions centrades en recollir les demandes dels veïns i reunions amb les diverses àrees de l’Ajuntament, i es porten a terme actuacions a l’espai públic com són “El Centre Obert a la Plaça” que es va dur a terme el 4 de gener de 2017, o la planificació i posada en marxa de l’activitat “Recuperem la Memòria. Tots som veïns”. L’objectiu és afavorir el diàleg i la coneixença entre uns i els altres per tal de disminuir la tensió i la percepció de conflicte. La finalitat és posar en valor de forma positiva l’entorn de la zona centre al voltant del Mercat Municipal de Salt i de la Plaça dels Colors, la seva història i l’experiència migratòria de les persones que hi viuen.

La iniciativa “Recuperem la Memòria. Tots som veïns” compta amb la participació i la intervenció de professionals de l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, del Dispositiu d’Intervenció Socioeducativa Grupal i Comunitària del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i del Servei de Mediació OLH de Vincle.

Per a més informació consulteu l’enllaç següent:
Actuació comunitària Colors - Elisenda de Montcada

Nota publicada, dimarts 20 de juny de 2017

Enllaços

-----------------------------------