NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

L'Escola Bressol Municipal “El Carrilet” , de Salt, disposarà d'una aula inclusiva per infants amb altes discapacitats

Un conveni a tres bandes entre el Consorci de Benestar Social Salt-Gironès del Consell comarcal, la Fundació Montilivi de la Fundació Ramon Noguera i l'Ajuntament de Salt, permetrà que a partir del proper curs l'Escola Bressol Municipal “El Carrilet” disposi d'una aula inclusiva per infants de 0 a 3 anys amb altes discapacitats. Aquesta aula és única a la demarcació.

El curs vinent es posarà en funcionament aquest projecte pilot a la comarca del Gironès, promogut per l’Ajuntament de Salt, el Consorci de Benestar Social Salt-Gironès del Consell comarcal i la Fundació Montilivi, entitat que pertany al Grup Fundació Ramon Noguera, i que serà la gestora del projecte.

L'objectiu es oferir als infants amb discapacitats greus i a les seves famílies una atenció especialitzada dins d'una escola bressol ordinària, per millorar la seva qualitat de vida i paral•lelament sensibilitzar l'entorn. El projecte s'adreça a infants de 0 a 3 anys que requereixin atencions especials que els professionals de les escoles bressol ordinàries no els poden proporcionar.

Inicialment la nova aula inclusiva tindrà cinc places i és previst que creixi fins a un màxim de vuit. Està previst que funcioni en un primer moment, quatre hores diàries de dilluns a divendres, per més endavant donar atenció a tota la franja horària de funcionament de l'escola.

El projecte permetrà que els infants disposin d'atenció terapèutica, especifica i individualitzada, que doni resposta a les necessitats de l'edat, i també s'oferirà atenció, orientació, suport i assessorament a les famílies. Es busca potenciar el desenvolupament dels infants, millorar el seu benestar físic, i emocional, tot fomentant la seva autonomia i contribuir a la normalització i conciliació de la vida de les famílies.

Es crearà a “El Carrilet” una aula especialitzada multi sensorial que estarà a l'abast de tots els alumnes de l'escola bressol , on mitjançant les noves tecnologies es podran exercitat la mobilitat i les emocions tot jugant.

Diàriament els infants de l'aula inclusiva participaran en alguna activitat amb la resta de nens i nenes de l'escola bressol i compartiran els espais de pati i les activitats ludico festives amb els seus companys d'escola.

Aquest projecte, que té el suport la Generalitat de Catalunya, la Diputació i l’Ajuntament de Girona, reforça la voluntat de l'escola bressol el carrilet per oferir un ensenyament pioner , com ja va demostrar fa dos anys amb la incorporació de pautes d'ensenyament basades en la metodologia Reggio Emilia.

Nota publicada, divendres 2 de juny de 2017

Enllaços

-----------------------------------