NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt participa en el I Congrés de l’Acció Social

El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha participat en el I Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat amb la presentació de tres projectes que s’estan duent a la comarca centrats en l’atenció integrada social i sanitària. Professionals del Consorci i de l’IAS-ICS Girona de Girona van aprofitar el Congrés per a donar a conèixer les iniciatives que s’estan duent a terme al Gironès centrades en la millora de l’atenció domiciliària, la col•laboració entre àmbits assistencials i el treball comunitari, i que són fruit d’haver estat un dels sis territoris escollits per la implementació d’un model col•laboratiu i d’atenció integrada entre els serveis socials i els serveis sanitaris.


Amb l’objectiu d’esdevenir un instrument per a la innovació, el coneixement i la professionalització del sector dels Serveis Socials, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic han organitzat el I Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat.

L’esdeveniment, que es va celebrar el 6 i 7 de juliol de 2017 a Vic, va centrar la seva primera edició a crear un espai de coneixement, reflexió i discussió al voltant dels nous models d’atenció integrada entre els serveis socials i els de salut.

L’any 2013, la comarca del Gironès és escollida, conjuntament amb d’altres sis territoris més, per a formar part de la posada en marxa d’un model col•laboratiu i d’atenció integrada entre els serveis socials i els serveis sanitaris. 

D’aquesta col•laboració sorgeix el projecte Planta Comunitària Virtual a l’ABS de Cassà de la Selva, que es va presentar al Congrés i es basa en la intervenció domiciliària de pacients crònics complexes i/o malaltia crònica avançada, els quals es veuen sovint afectats per situacions de complexitat social i sanitària.

El Consorci va presentar també el projecte “tranquem mites: la pèrdua de capacitats és sinònim d’autonomia”,  que va servir per a reflexionar sobre la importància de millorar la qualitat de vida i l’adaptació a l’entorn domiciliari, mitjançant la valoració d’una terapeuta ocupacional i el suport d’ajudes tècniques. 

Finalment, a part d’aquestes dues comunicacions, el Consorci va participar en l’exposició de pòsters informatius amb la presentació del projecte “l’Hora del Te. Espai de mares i fills/es de Cassà de la Selva”. Un projecte social i comunitari de treball col•laboratiu entre els serveis socials, l’equip mèdic pediàtric de l’ABS de Cassà i el servei de mediació cultural de l’IAS.

Per a més informació: http://inclusio.cat/

Enllaços

-----------------------------------