NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Salt diu NO a la Violència envers les Dones


Un any més, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones, les associacions de dones, les entitats del tercer sector, l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt (SIAD Gironès-Salt) han sumat esforços per a oferir un programa únic d’actes i activitats en commemoració de la diada i perquè serveixi com a testimoni del rebuig unànime envers la violència de gènere. Enguany s’inclou com a novetat un programa de ràdio a ArCat! sobre les violències sexuals i una marxa pels carrers de Salt, el proper dissabte 25 de novembre a les 11 hores del matí, en rècord de les dones assassinades aquest any i per a l’eradicació de la violència masclista. 

Clica aquí per consultar el programa d'actes

La Comissió 25N de Salt, formada per representants de les administracions, associacions i entitats del tercer sector, han treballat conjuntament en el disseny i organització dels actes a Salt en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere (el 25 de novembre). L’objectiu ha estat, un any més, confeccionar un programa únic per tal que serveixi com a testimoni del rebuig unànime contra la violència de gènere. 

Enguany, s’han organitzat a Salt diverses activitats centrades en sensibilitzar i fer pedagogia sobre les violències sexuals; les microviolències que pateixen o poden patir les dones del nostre entorn, i l’autoprotecció i la prevenció davant del perill.

En aquest sentit, es portarà a terme una Jornada sobre les violències masclistes per a professionals; un programa de Ràdio a Arcat! sobre les violències sexuals; una xerrada i debat sobre les ‘microviolències’ que pateixen les dones; un taller d’autoprotecció femenina i prevenció del perill, i una marxa contra la violència masclista pels carrers del municipi, el mateix dia 25 de novembre, que començarà amb un repic de campanes a l’Església Sant Jaume per les dones assassinades aquest any 2017 i es culminarà amb la lectura del manifest institucional al passeig Ciutat de Girona de Salt.

Per quart any consecutiu, s’ha comptat amb una comissió mixta formada per les diverses administracions, entitats i associacions del municipi per a organitzar de forma conjunta els actes de sensibilització sobre aquesta problemàtica, i per a mostrar com s’està treballant en xarxa per a assegurar la seva detecció i donar el recolzament necessari a les dones que es troben en aquesta situació.

Nota publicada, dilluns 20 de novembre de 2017

Enllaços

-----------------------------------