NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Èxit de participació a la Jornada sobre mesures alternatives a la sanció per a joves menors

 Una setantena de professionals de l’àmbit de la seguretat ciutadana, dels serveis socials i de l’atenció a joves i adolescents, varen assistir el divendres, 9 de març de 2018, a la jornada tècnica en mediació sota el títol “Mesures Alternatives a la Sanció per a Joves Menors”, organitzada pel Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes del Consorci de Benestar del Gironès-Salt, gestionat per VINCLE.

La Jornada va servir per a reflexionar entorn a les mesures alternatives que es poden prendre, des d’una perspectiva de justícia restaurativa, davant del consum de tòxics i actes incívics per part dels joves menors a l'espai públic.
 Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes del Consorci de Benestar del Gironès-Salt, va organitzar aquest mes de març una Jornada sobre “Mesures Alternatives a la Sanció per a Joves Menors”. 


Amb l’objectiu de debatre sobre les millors mesures per a reduir els actes delictius entre els joves, el

La Jornada va servir per a poder conèixer les mesures alternatives que es poden prendre, des d’una perspectiva de justícia restaurativa, davant del consum de tòxics i actes incívics per part de joves menors a l’espai públic, i que aporten una acció educativa cap als/les nois/es i la possibilitat de donar veu a la víctima.

Per amb tot això, es va comptar amb la conferència del doctor en Ciències Jurídiques i Social, Raúl Calvo, que va parlar de les mesures restauratives com a millor model per a canviar la dinàmica delictiva dels/les joves.

A continuació, la setantena de persones assistents van conèixer al detall el projecte de l’Ajuntament de Palafrugell “Habilitats per a la vida com a metodologia de treball amb joves”, que ha servit per a buscar les millors fórmules per a reparar el dany causat mitjançant la participació d’aquests/es joves en activitats d’àmbit comunitari.

La treballadora social i mediadora de l’equip de mediació i assessorament tècnic de Menors del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Malibran Pagés, va exposar als assistents quins són els processos de Justícia Restaurativa en la jurisdicció penal de menors.
 
Finalment, l’economista i conflictòleg, Eduard Carrera va exposar les bases de la campanya “Innovem en mediació: una mirada innovadora a partir de les pràctiques restauratives”, plantejant la mediació com a mesura de reparació del dany.

El Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes del Consorci de Benestar del Gironès-Salt és un servei de gestió i resolució de conflictes, basat en el diàleg i el respecte, que ajuda que les persones i/o col•lectius que tenen un conflicte o problema arribin a un acord satisfactori per a tothom.

Per a més informació:
SERVEI DE PREVENCIÓ I MEDIACIÓ DE CONFLICTES
Amb link a:Enllaços

-----------------------------------