NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

La fotografia “Podem fer-ho” guanya el I Concurs d’Instagram per a l’equitat de gènere

La fotografia publicada a Instragram per Tina Turró guanya el 1er Concurs d’Instagram per a l’equitat de gènere, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones Gironès-Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'Àrea d'Integració i Convivència de l'Ajuntament de Salt, amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març).

En total s’hi ha presentat 14 fotografies, les quals tenien com a objectiu principal reflexionar sobre la desigualtat d’oportunitats entre homes i dones i la feminització de la pobresa. 

La fotografia guanyadora, realitzada per les representants de Càritas Salt, simbolitza la força de les dones, ja no només com a dones treballadores (tal com es simbolitza en la fotografia original), sinó com a dones apoderades en diferents àmbits de la vida, amb un missatge clar de "Podem fer-ho". La foto guanyadora també té especial simbologia aquest any ja que, si bé es tracta d'una imatge icònica del 8 de Març des de fa anys, el passat mes de gener va morir Naomi Parker Fraley a l'edat de 96 anys, la dona que va inspirar el cartell de Rosie la Rebladora (Rosie the Riveter, en anglès) per tal d'animar a les dones a treballar a les fàbriques durant la II Guerra Mundial i cobrir així les vacants que els homes havien deixat marxant al front.

El segon i tercer premi han estat per les fotografies presentades per la Fàbrica Jove de Salt i LCM, respectivament. Les imatges guanyadores han obtingut vals per a la compra de material fotogràfic.

El SIAD Gironès-Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'Àrea d'Integració i Convivència de l'Ajuntament de Salt han escollit enguany commemorar el Dia Internacional de la Dona (8 de març) a través d’una acció a la xarxa. L’objectiu ha estat reflexionar amb la fotografia la desigualtat entre homes i dones i la feminització de la pobresa; un fenomen cada cop més creixent en què es troben moltes dones, les quals, malgrat treballar o comptar amb alguna prestació o subsidi estatal, no compten amb els recursos suficients per a cobrir les seves necessitats bàsiques. 

Nota publicada, dimarts 20 de març de 2018

Enllaços

-----------------------------------