NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

Bombers de Girona destina els guanys de l’11a Cursa al Banc d’Ajudes Tècniques del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt

El Banc d’Ajudes Tècniques del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt ha estat escollit el programa social per a destinar els guanys de l’11a Cursa de Bombers del Parc de Girona que es va celebrar el 16 de setembre de 2018, i la qual va servir per a recaptar 2.600 euros. El donatiu va ser lliurat aquest dilluns, dia 1 de juliol de 2019 a la directora del Consorci, Caridad Castillo, en el marc de la presentació de la 12a Cursa solidària de bombers de Girona, que tindrà lloc el 15 de setembre. L’aportació servirà per a la compra d’ajudes tècniques i agronòmiques i així cobrir les necessitats de persones amb dependència de la comarca del Gironès.

Amb aquest gest, l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona aposta per un programa que fa anys que funciona a la comarca del Gironès i que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones dependents i els seus cuidadors/es. El programa de Suport a l’Autonomia Personal del Consorci es desenvolupa mitjançantajudes tècniques i avenços tecnològics, que serveixen per a millorar l’autonomia de les persones dependents en la seva vida diària. Al mateix temps, es compta amb la supervisió i assessorament d’una Terapeuta Ocupacional que té com a finalitat dotar d’eines i mecanismes al cuidador; facilitar l’accés als productes de suport a les persones i/o col•lectius vulnerables; oferir formació específica i suport tècnic i emocional a les persones cuidadores, i vetllar per la supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat en el domicili. 

Les demandes en l’assistència de persones amb dependència i/o discapacitats han augmentat en els últims anys. I, tot i disposar de recursos, es detecten dificultats per a millorar l’autonomia i per a la correcta cura per part dels cuidadors/es. És per això que el Consorci Benestar Social Gironès-Salt fa anys que aposta per donar una atenció global a les noves demandes socials derivades per l’envelliment de la població; l’augment de les discapacitats i, també, per atendre a les persones cuidadores. 

Aquest 2018, el Programa de Suport a l’Autonomia Personal ha ofert un total de 245 ajudes tècniques a persones amb dependència a Salt i de la resta dels municipis del Gironès (en excepció la ciutat de Girona). Malgrat incrementar amb un 16% la sessió en préstec d’aquest tipus d’ajut respecte al 2017, el servei no cobreix el 100% de la demanda d’aquests dispositius. És per això, que aquest donatiu permetrà continuar apostant per a la millora de l’autonomia de les persones amb dependència del territori. 

Nota publicada, dimecres 3 de juliol de 2019

Enllaços

-----------------------------------