NOTÍCIES

Municipis

Amb la tecnologia de Blogger.

El Consorci de Benestar Social i la Fundació Els Joncs treballaran junts en el repartiment d’aliments a famílies vulnerables

El Consorci de Benestar Social i la Fundació Els Joncs han signat un conveni de col·laboració per al sistema del repartiment d’aliments a famílies vulnerables del Gironès. Aquest acord permetrà al Consorci i a Els Joncs desenvolupar les seves respectives tasques socials d’una manera cooperativa, i on la Fundació cedirà les seves infraestructures i els recursos humans necessaris per als repartiments.


El projecte Rebost Comunitari és un programa del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt que té com a finalitat treballar de manera transversal el repartiment d’aliments afegint i abordant-lo des d’una vessant educativa i comunitària.


Aquest programa se centra a abordar la problemàtica que pateixen moltes famílies de la comarca que no poden adquirir aliments, a causa de la mala situació econòmica que pateixen. Se’ls hi ofereixen aliments per atendre aquesta necessitat bàsica mitjançant l’acompanyament que reben des dels Serveis Socials.


Durant les diferents fases de distribució d’aliments, el Consorci recull els aliments que s’han sol·licitat a Creu Roja. Aquests aliments que tenen una supervisió tècnica; a partir de l’acord signat amb Els Joncs, s’ubicaran en un nou espai i local propietat de la Fundació, per a dur a terme l’entrega d’aliments a les famílies.


D’aquesta manera, el Consorci es desprèn del seu antic local situat a Sarrià de Ter, i que havia quedat obsolet per les demandes creixents d’aliment i la manca d’espai, i trasllada la seva activitat al mateix municipi dins la seu d’Els Joncs, on es desenvolupa la seva activitat habitual.


La Fundació Els Joncs és una entitat sense ànim de lucre, amb la missió d’atendre a les persones amb discapacitat intel·lectual perquè aconsegueixin el màxim grau d’autonomia i d’inclusió social. Amb l’acord signat, posarà a disposició del Projecte els recursos necessaris per a portar-lo a terme.


El nou espai facilitarà, la tasca de recepció, classificació i lliurament dels lots específics per a cada família, ja que és un local amb més privadesa, amb un millor accés des del carrer, més ampli, i està situat en una zona més accessible. Els usuaris d’Els Joncs, s’involucraran d’aquesta manera en el procés de preparació i d’entrega de lots. L’entrega de lots són accions puntuals que es fan durant l’any, distribuïdes en diverses fases de recaptació i distribució d’aliments.
Enllaços

-----------------------------------